Nieuwe corporate website voor
Dorp, Stad en Land

Voor Dorp, Stad en Land werkten wij de afgelopen maanden aan een nieuwe strategie en communicatielijn. Reclameloods realiseerde dit samen met RoffaCommunicatie. Dorp, Stad en Land levert diensten en producten voor gemeenten. Daarmee bewaakt Dorp, Stad en Land de ruimtelijke kwaliteit en verbindt de visie van het bestuur en de wensen van de burger.

Dorp, Stad en Land was na jaren toe aan een nieuwe frisse uitstraling en een duidelijker communicatietraject.

website ontwerp dorp stad en land


Praatplaat voor Werkplaats 'MOOIdorp, MOOIstad, MOOIland'

Elk jaar organiseert Dorp, Stad en Land een event met werkplaatsen waar de leden elkaar ontmoeten, netwerken en waar inspiratie centraal staat. Tijdens dit event vindt ook de algemene ledenvergadering plaats.
Het thema van dit event: MOOIdorp, MOOIstad, MOOIland. Voorafgaand aan de nieuwe website van Dorp, Stad en Land maakten wij speciaal voor dit event een one-pager website, waarop leden zich konden aanmelden en meer konden lezen over het evenement. Dit gehele traject is samen met Dorp, Stad en Land en Roffacommunicatie vormgegeven.

Voor dit event hebben wij de naam Dorp, Stad en Land omgezet in een illustratie, waarin verschillende topics zijn uitgebeeld die gebruikt worden tijdens de werkplaatsen MOOIdorp, MOOIstad, MOOIland. De illustratie (praatplaat) is gemaakt in isometrische stijl met de kleuren uit het nieuwe palet en heeft een mooie ‘neutrale’ herkenning van alle facetten van de concepten 'dorp', 'stad' en 'land'.

illustratie dorp stad land praatplaat

De illustratie is ingezet bij alle social media-uitingen en hebben we verwerkt in een aantal goodies, zoals een blocnote, boekenlegger en een speciaal ontworpen wikkel voor Tony Chocolonely-repen die tijdens het event en de ALV werden uitgedeeld.

Nieuwe corporate website

Ondertussen werd er hard gewerkt aan de nieuwe corporate website van Dorp, Stad en Land.
Aan de hand van besprekingen met Dorp, Stad en Land en ons strategisch team en communicatieteam zijn alle wensen en behoeften voor de website vertaald naar een klikbaar draadmodel. De werkzaamheid van de nieuwe strategie en indeling van de vele informatie van Dorp, Stad en Land konden we samen met de klant aan de hand van het draadmodel goed testen.

Bekijk de website.

 

dorp stad en land tony chocolonely

Fotografie

Na finetuning zijn we verder gegaan met het ontwerp van de website. Naast het nieuwe kleurenpalet, typografie en vormelementen hebben we gekozen voor een combinatie van bestaande fotografie en zijn wij het land in gegaan om mooie foto’s te maken van dorp, stad en land. Van het team van Dorp, Stad en Land hebben wij portretfoto’s gemaakt.

Voor de expertises van Dorp, Stad en Land - cultureel erfgoed, landschap, stedenbouw en architectuur - hebben we nieuwe iconen ontworpen die aansluiten bij de nieuwe huisstijl.

Daarnaast hebben we voor de homepage van de website een film gemaakt die belangrijke projecten en commissies van Dorp, Stad en Land inspirerend in beeld brengt.

fotografie portret dorp stad en land

Gebruikte disciplines:

  • Strategie
  • Communicatie
  • Restyle logo
  • Nieuwe huisstijl (kleurenpalet, typografie, beelden elementen)
  • One-pager voor events
  • Website ontwerp en bouw
  • Iconen
  • Fotografie (landschap en portret)
  • Video

 

Vrijblijvend in gesprek met Reclameloods?


Jazeker, dat kan op onze Rotterdamse locatie met een kop koffie of thee of gewoon een glas water. Uiteraard kan het ook via een videoverbinding als dat uw voorkeur heeft!

Bel 010-4114050      stuur ons een bericht

Contactgegevens

Reclameloods Rotterdam B.V.

reclamebureau - ontwerpbureau

Bezoekadres:
Puntegaalstraat 469 • 3024 EB Rotterdam

Postadres:
Postbus 34056 • 3005 GB Rotterdam

T: +31(0)10 - 411 40 50
E: studio@reclameloods.nl

K.v.K. Rotterdam nr. 24418912
B.T.W. nr. NL8182.83.142.B.01

Bel 010 411 40 50