Tussen studio en atelier

Balanceren op het creatieve pad.

Als grafisch vormgever in hart en ziel heb ik meer dan 35 jaar van mijn leven gewijd aan deze creatieve passie. Je zou denken dat na al die tijd het vuur voor deze discipline wel eens zou kunnen doven. Vormgeven stroomt als bloed door mijn aderen. Het behouden van die passie vraagt wel om evenwicht. Ik vind dat evenwicht in de kunst; het observeren van kunst en het creëren ervan.

Lees verder onder de foto's
  • Edwin van de Langkruis
31 oktober 2023
Edwin van de Langkruis
Ontwerpstudio Reclameloods Rotterdam Kijkje in de studio van Reclameloods
nature-lines-crocelungo 'nature-lines' Crocelungo
'nude' Crocelungo 'nude' Crocelungo

Kunst is voor mij meer dan slechts een nevenactiviteit; het dient als een tegengewicht, een uitlaatklep voor mijn eigen creativiteit. Het vormt de bron van mijn inspiratie en voedt mijn creatieve geest. Muziek, film, mode, culinaire ervaringen, steden en de mensen om me heen fungeren als mijn inspiratiebronnen.

In mijn ogen is kunst niet beperkt tot het grafische domein. Zodra ik een kans zie, grijp ik die met beide handen aan. Ik heb hoeden ontworpen, maquettes gebouwd, interieurs getransformeerd en bedrijfsconcepten bedacht. Kunst vormt een constante rode draad in mijn leven, die door alle facetten ervan heen loopt.

Terwijl ik mijn dagen doorbreng in de studio, ben ik voortdurend op zoek naar manieren om mijn artistieke verlangens te bevredigen. Dit brengt me onvermijdelijk naar mijn atelier waar mijn gedachten kunnen dwalen, de tijd kan vervagen en ik mezelf volledig kan onderdompelen in mijn eigen creatieve proces.

In mijn atelier ervaar ik rust en chaos, een plek waar ik mijn gedachten kan ordenen of de vrije loop laat en mijn ideeën tot leven kan brengen. Het is de omgeving waar ik experimenteer, fouten maak en ze omvorm tot kunstwerken.

Hier vind ik niet alleen een uitlaatklep voor mijn creativiteit, maar ook een voortdurende bron van groei als grafisch vormgever. Kunst dient als de onuitputtelijke bron van inspiratie die leidt tot nog meer kunst.
Wat mij betreft is dit een eindeloos proces waardoor ik met een frisse blik kan blijven kijken, kan ontdekken en creëren.

Terug naar overzicht
  • Edwin van de Langkruis
31 oktober 2023
Edwin van de Langkruis