Samen(werken)

Daar maken wij een feestje van.

Zo’n 12,5 jaar geleden werkten wij aan het ontwerp van een menukaart van een restaurant uit de regio Rotterdam. Als creatief team zochten wij naar een voorstel met gekke fotografie. Na een brainstormsessie, onder het genot van wat espresso’s en cappuccino’s, hadden we een plan.

Lees verder onder de foto's
  • Wilco Schippers
11 oktober 2023
Wilco Schippers,
Friszbee fotografie
paprika-en-garnaal De paprika met garnaal anno 2010
paprika-1 De paprika anno 2023
detail-4
Mmmmm, op naar 'n volgend feestje

Op een regenachtige ochtend, ruitenwissers op standje turbo, onderweg naar een groentewinkel aan de Rotterdamse Peppelweg. Kan ik u helpen? Graag, ik zoek een gave paprika. Het was druk in de winkel en ik mocht zelf in de paprikakrat zoeken naar dé gaafste paprika. Al snel lag hij daar, die rode rakker, puntgaaf te wezen. Ik nam nog wat groente mee voor die avond, want ja 2 ons groente per dag daar kwam ik als drukke reclameman niet echt aan.

In onze studio werden de voorbereidingen getroffen voor de fotoshoot. Onze topmodellen, een Spaanse peper, champignons, lente-ui, wortel, een garnaal en de gave rode paprika, ondergingen stuk voor stuk een behandeling zodat ze in topconditie waren voor een fotosessie.

Na heel veel lol en hard werken waren wij en de klant tevreden over het resultaat. Wij vinden het heel belangrijk om een goede samenwerking en verstandhouding te hebben met onze klanten. Je doet het toch samen.

Met veel van onze klanten hebben wij dan ook een langdurige samenwerking. Zelfs met één van de ‘modellen’ van deze food fotoshoot hebben wij een lange relatie. Zo’n 12,5 jaar om precies te zijn. Zelfs nadat wij tijdens de fotoshoot een enorme garnaal op z’n kop hadden gelegd. De garnaal had geen lang bestaan meer, maar de paprika daargentegen wel. Oké, het ouder worden komt met rimpels en z’n formaat is drastisch afgenomen. Maar, onze gave paprika was zo gaaf dat het ouder worden zonder gebreken kwam.

Feestje vieren
Zo’n jubileum konden we niet aan ons voorbij laten gaan. We kochten bij onze vaste banketbakker Winkelman een paar heerlijke gebakjes en bij één van de oudste warenhuizen kaarsjes om 12,5 jaar uit te beelden.

Waarom zou je zo lang wachten om een feestje te vieren. Samenwerken moet een feestje an sich zijn. ;-)

Terug naar overzicht
  • Wilco Schippers
11 oktober 2023
Wilco Schippers,
Friszbee fotografie