ontwerp infographics, iconen
en pictogrammen

Verteerbaar maken van saaie verhalen

Maak lange, complexe en saaie verhalen 'verteerbaar' met een infographic. Prettiger te bekijken en te 'lezen' en de boodschap komt sneller binnen.

De illustrators van Reclameloods Rotterdam geven kracht aan uw verhaal door op maat ontworpen infographics, pictogrammen en iconen passend binnen uw huisstijl. Lettend op kleur, stijlelementen en beeldtaal.

Een infographic wordt gebruikt om duidelijkheid te geven over processen en gebeurtenissen. Door een combinatie van tekst, beeld, illustratie, kleur en getallen ontstaat er een beeldverhaal dat bijna in één oogopslag de essentie laat zien van de inhoud van bijvoorbeeld een rapport, regelgeving, nieuwsartikel of (financieel) jaarverslag. Infographics geven op eenvoudige en prettige wijze inzicht in soms complexe vraagstukken of gebeurtenissen.

bekijk ons portfolio

 

Iconen en pictogrammen

Een icoon en pictogram laat in één afbeelding aan de toeschouwer zien waar deze naar toe moet, of welke handeling er van hem verwacht wordt. Pictogrammen kunnen in één afbeelding direct zeggen waar soms meerdere woorden of zinnen voor nodig zijn. Iconen kunnen vervolgens ingezet worden in een infographic. Zij vormen samen het verhaal dat verteld moet worden al dan niet in combinatie met korte teksten.


Rapportages prettig voor maker en lezer

Een infographic wordt toegepast om ingewikkelde verhalen duidelijkheid te geven, om het verhaal sneller te kunnen vertellen. Niet zelden worden infographics toegevoegd aan Powerpoint presentaties, beeldend en dus met zo weinig mogelijk tekst. Dat maakt het verhaal duidelijk.
Maar een infographic kan ook zo gemaakt worden dat deze kan worden ingevuld voor rapportages. Afbeeldingen zijn dan leading waaraan eenvoudig tekst en getallen kunnen worden toegevoegd. Zo wordt het maken van een rapportage een stuk makkelijker en is het voor de lezer ook prettiger door te nemen. Geen eindeloze teksten maar korte en bondige verhaallijnen door gebruikmaking van infographics en iconen.

Infographics, iconen en pictogrammen worden ingezet als visuele beeldtaal en bieden zo heldere informatie voor de gebruiker.


Infographics, iconen en pictogrammen in uw huisstijl

Bij het maken van een infographic zorgen wij ervoor dat deze perfect past binnen de huisstijl van uw bedrijf. Wij letten op kleur, typografie en vormtaal.
Het komt echter ook voor dat bedrijven nog nooit iets gedaan hebben met een infographic of iconen en pictogrammen. In zo’n geval is er nog geen eigen stijl voor elementen die gemaakt moeten worden. Je wilt aan een icoon al kunnen zien om welk bedrijf het gaat. Een persoon kan bijvoorbeeld op oneindig veel manieren worden ontworpen. Je kunt een standaard figuur gebruiken of een figuur die uniek is door vorm, lijnvoering en kleur.

Bij het ontwerpen van zo’n eigen stijl, doen wij onderzoek naar de huisstijl van een bedrijf en bekijken wij welke elementen wij kunnen toepassen in infographic, icoon en pictogram. Wij zoeken naar opvallende eigenschappen binnen een huisstijl, welke stijlkenmerken kunnen wij ontdekken.
Dat kan net een klein rond hoekje zijn in een logo, dikte van een lijn en staat die lijn in een bepaalde hoek. Is zo’n kenmerk opvallend genoeg dan passen wij dat vervolgens toe in de stijl van de infographic. Kleur speelt hier ook een rol in. Kleurgebruik moet niet over de top gaan. Vaak is het zinvol slechts 2 of 3 kleuren te gebruiken voor een infographic. Dat is zeker het geval bij iconen.
Waarbij het altijd afhankelijk is van het soort bedrijf en de doelgroep en het gevoel wat u als bedrijf wilt uitstralen. Bij gebruik van meerdere kleuren maken wij een kleurenpallet van kleuren die met elkaar matchen. Dat kunnen kunnen kleuren zijn in verschillende percentages, dat kunnen felle kleuren zijn of juist troebele kleuren. Maar altijd dusdanig bij elkaar gezocht dat het een rustig beeld geeft. Overeenstemming in de beeldtaal is dus heel belangrijk voor een eenduidige herkenning. Mooie voorbeelden daarvan vindt u in onze portfolio.

 

 bekijk ons portfolio

Op zoek naar iconen, pictogrammen of infographics?


Bel 010-4114050      stuur ons een bericht


Bel 010 411 40 50