02 november 2017

Het succesvolle Pluimen.nl krijgt nieuwe huisstijl

Een nieuw logo, nieuwe kleuren en een nieuwe uitstraling voor Pluimen.nl. Daar is de afgelopen maanden hard aan gewerkt door de creatieven bij Reclameloods. De Pluim is vernieuwd in vorm en kleur en komt in verschijningsvorm terug in de gehele huisstijl.

Het resultaat is een frisse positieve stijl passend bij het bedrijf dat twintig jaar geleden startte met een nieuw cadeauconcept.

Zo begon het in 1997
Twee broers - Harro en Joren van der Pluijm - lanceren in 1997 vanuit Rotterdam De Pluim. Het nieuwe idee moest een alternatief geschenk worden dat niet alleen kon wedijveren met het traditionele kerstpakket, maar een cadeaubon waarbij de vrijheid werd geboden zelf een keuze te maken uit een scala aan belevenissen.  Zo’n 5 miljoen mensen beleefden inmiddels iets leuks met de Pluim.
 
De Pluim heeft status van A-merk

De Pluim is een uniek, sterk merk met een aanbod van indrukwekkende A-merk partners zoals Rituals, de Efteling en Princess. 
Om die status te verstevigen en vanwege de ambitie om uit te groeien tot een sterk online merk, besloot het bedrijf de corporate identity opnieuw vorm te geven. Kernwoorden als ‘eigentijds’, ‘herkenbaar’, ‘vrolijk’, ‘toegankelijk’ en ‘genieten’ waren uitgangspunt voor de restyling. De herpositionering van ‘de cadeaubon vol belevenissen’ naar ‘het leukste cadeau voor vrijetijdsbesteding’ is gebruikt als onderliggend motto voor de nieuwe huisstijl.
 
Daarbij past 'n Rotterdams reclamebureau met karakter
Vanwege het Rotterdamse karakter is het team achter de Pluim in eigen stad op zoek gegaan naar een bureau dat qua creativiteit, professionaliteit en teamgeest aansluit bij het merk. Die klik vond men bij Reclameloods. Met een agile aanpak ontwierp het bureau eerst het nieuwe logo. Vanuit die basis werden andere elementen voor de corporate identity ontwikkeld. Denk aan de volledige huisstijl, inclusief brand guide, maar ook de nieuwe verschijningsvorm van de Pluim, een brochure en de sales kit.Reclameloods Rotterdam B.V.

reclamebureau - ontwerpbureau

Bezoekadres:
Puntegaalstraat 469 • 3024 EB Rotterdam

Postadres:
Postbus 34056 • 3005 GB Rotterdam

T: +31(0)10 - 411 40 50
E: studio@reclameloods.nl

K.v.K. Rotterdam nr. 24418912
B.T.W. nr. NL8182.83.142.B.01

verstuur