Ontwerp corporate identity Lavastica

Voor Lavastica International hebben wij een geheel nieuwe corporate identity ontworpen. Van het 'oude' logo is een nieuwe versie gemaakt door deze een lichte restyle te geven. Letters die eerder met elkaar verbonden waren zijn in gelijke schuintes van elkaar losgekoppeld. De ‘ontbrekende’ stip in het beeldmerk met de ‘L’ hebben wij verplaatst  naar de letter ‘i’ in de naam Lavastica en staat hier voor beweging van A naar B.

Lavastica verstuurt technische systemen en (reserve)onderdelen wereldwijd voor de maritime sector, offshore en de industriële markt. Van de bestaande kleuren in het logo kreeg de kleur grijs een net iets donkerder tint voor een beter contrast met het felle oranje. Het verloop in het oude beeldmerk werd verwijderd waardoor een scherper beeld ontstond en het beeldmerk hiermee eenvoudiger kon worden toegepast in alle communicatie-uitingen.

Wij bedachten de nieuwe slogan 'Our technical equipment, your continuity'.
Vanuit het gerestyled logo is er een bijpassende corporate identity ontworpen. Belangrijke elementen hierin zijn de ‘L’ en de stip. Door het meerdere keren dupliceren van de stip in een outline, altijd in combinatie met één volle stip ontstaat er een zeer herkenbaar beeld.
De ‘outline’ stippen staan voor de grote hoeveelheid aan artikelen van Lavastica waarbij de volle stip de metafoor is voor de service en technische support van Lavastica. Een service traject van A tot Z.


De nieuwe Lavastica corporate identity is toegepast in de directe huisstijl zoals visitekaartjes en briefpapier en in de algemene brochure die werd uitgereikt op de Maritime beurs in Ahoy waar de nieuwe beeldelementen werden toegepast in de opvallende stand van Lavastica.

Voor de onderverdeling van het assortiment in fire & gas, electric, pumps & valves en safety zijn er iconen gemaakt voor een duidelijke herkenning in de uitingen.

Vrijblijvend in gesprek met Reclameloods?


Jazeker, dat kan op onze Rotterdamse locatie met een kop koffie of thee of gewoon een glas water. Uiteraard kan het ook via een videoverbinding als dat uw voorkeur heeft!

Bel 010-4114050      stuur ons een bericht

Reclameloods Rotterdam B.V.

reclamebureau - ontwerpbureau

Bezoekadres:
Puntegaalstraat 469 • 3024 EB Rotterdam

Postadres:
Postbus 34056 • 3005 GB Rotterdam

T: +31(0)10 - 411 40 50
E: studio@reclameloods.nl

K.v.K. Rotterdam nr. 24418912
B.T.W. nr. NL8182.83.142.B.01

verstuur