Kansen voor West - Haven van de Toekomst infographic

Voor Kansen voor West hebben wij ter gelegenheid van de Wereldhavendagen in Rotterdam een infographic ontworpen die in drie delen is opgebouwd. Energietransitie, Grondstoffentransisitie en Transitie Logistiek. Met het thema 'Haven van de Toekomst' werden de infographics getoond op grote doeken in het Paviljoen aan de Holland Amerikakade.

Energietransitie

Kansen voor West investeert in een duurzame en schone haven om bij te dragen aan een klimaatneutraal Europa in 2050. Dat betekent voor de haven van Rotterdam dat er alternatieve energiebronnen moeten worden gebruikt voor de industrie en in de scheepvaart. Voor schone energie in de industrie en de scheepvaart kan gebruik worden gemaakt van hernieuwbare energie, zoals zon en wind, maar ook van bijvoorbeeld waterstof. Door projecten te financieren die hieraan werken, draagt Kansen voor West bij aan een duurzame en schone haven.

In het paviljoen Haven van de Toekomst staan drie projecten, gericht op hernieuwbare energie en waterstof. Hieronder lees je meer over deze drie projecten.

 

Transitie Logistiek

Om de haven van Rotterdam schoner en duurzamer te maken, is een grote transitie in de logistiek nodig. De scheepvaart en de logistiek in de haven gebruikt veel fossiele energie zoals diesel en stookolie. Daardoor stoten schepen veel uit, waardoor de haven van Rotterdam en de stad last hebben van vieze lucht. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van walstroom en elektrisch varen of varen op waterstof, wordt de uitstoot verminderd. Daardoor kan de scheepvaart in de stad blijven, maar zonder de negatieve effecten.

In het paviljoen Haven van de Toekomst staan vier projecten, gericht op de transitie in de logistiek. Hieronder lees je meer over deze vier projecten.

 

Grondstoffentransitie

De industrie in de haven gaat ingrijpend veranderen. Behalve dat de industrie ook schone energie gaat gebruiken, wordt ook ingezet op een meer circulaire economie. Dat houdt in dat grondstoffen niet nieuw worden gebruikt, maar dat afvalstromen worden klaargemaakt om opnieuw in het proces te worden gebruikt. Dat noemen we de grondstoffentransitie: de beweging naar een circulaire economie.

In het paviljoen Haven van de Toekomst staan drie projecten, gericht op de grondstoffentransitie. Hieronder lees je meer over deze drie projecten.

 

De drie infographics naast elkaar laten het geheel zien.

 

Reclameloods Rotterdam B.V.

reclamebureau - ontwerpbureau

Bezoekadres:
Puntegaalstraat 469 • 3024 EB Rotterdam

Postadres:
Postbus 34056 • 3005 GB Rotterdam

T: +31(0)10 - 411 40 50
E: studio@reclameloods.nl

K.v.K. Rotterdam nr. 24418912
B.T.W. nr. NL8182.83.142.B.01

verstuur