Een praatplaat maakt uw verhaal helderder

Een praatplaat zegt veel meer dan woorden!

U kent vast wel die saaie PowerPoint-presentaties met tientallen slides vol teksten. En dan wordt het ook nog woord voor woord voorgelezen. Presenteren kan zoveel inspirerender en leuker! Vertel met een aantrekkelijke praatplaat een boodschap die uw toehoorders écht onthouden.

Op zoek naar een praatplaat?

Bel 010-4114050      stuur ons een bericht

Lees hieronder verder over praatplaten.

 


Gemeente Rotterdam Schematische weergave platform innovatie

Snel tot de kern met een praatplaat

Verpak zelfs de meest complexe verhalen in één heldere afbeelding. Vertel uw boeiende verhaal ondersteunt door een praatplaat (infographic). Zonder een stortvloed aan teksten houdt u veel beter de aandacht van uw toehoorders vast. Verbanden zijn duidelijker zichtbaar en het verhaal komt veel meer tot leven. Zo komt u samen sneller tot het gewenste resultaat.

Onderscheidend vermogen

Met een praatplaat maakt u ook uw marketing en sales activiteiten veel aansprekender voor uw doelgroep. Niet alleen tijdens presentaties, maar juist ook op de website en via social media. Een praatplaat is altijd maatwerk en volledig in uw huisstijl. Zo creëert u ook onderscheidend vermogen en verstevigt u uw merk.

 


BAM Isometrische infographic veilige werkomgeving

 

praatplaat met grote boom, kleine boompjes, lucht, aarde en wortels. Titel is Erasmus Towards 2024

Towards 2024

 

praatplaat met deel van stadswijk met huizen, wandelaars en verkeer. Situatie geeft gemiddelde leeftijd aan van bewoners en laat de verkeerssituatie zien door wegen, zebrapaden en verkeer waaronder ook de hulpdiensten. Praatplaat is gemaakt voor bouwbedrijf bakker arkel.
Bouwbedrijf Bakker Arkel praatplaat empatisch bouwen 

De veelzijdigheid van een praatplaat is groot

Praatplaten bieden heldere ondersteuning bij complexe offertes. Zij geven richting aan een werkproces. Beeld er de bedrijfsstrategie mee uit voor het komende jaar, verwerk uw (financiële) jaarverslag in een praatplaat, laat zien wat uw klant kan verwachten van uw bedrijf en beeld uw corporate story uit, verwerk tevredenheidsonderzoeken uit in één beeld, laat zien wat uw plannen zijn.

Praatplaat leidt tot discussie

Plannen en concepten verbeeld in een praatplaat geven aanleiding tot discussie. Gedachten worden uitgebeeld en via de praatplaat komt u sneller met elkaar tot het gewenste resultaat.
Niet alleen intern maar ook richting uw stakeholders.

Totstandkoming van een praatplaat

Voor de totstandkoming van een praatplaat nemen wij een aantal stappen.
Wij gaan met u in gesprek zodat wij weten welk doel u wilt bereiken met de praatplaat.
Wij willen graag weten voor wie de praatplaat is bedoeld en of u aanvullende wensen heeft.
Vervolgens verdiepen wij ons in soms uitgebreide documenten en excel bestanden waaruit wij de informatie halen. Die informatie gaan wij rangschikken en trechteren om zo steeds dichter bij de kern van de boodschap te komen.
Van de uitkomst van dit onderzoek maken wij een aantal schetsen die wij samen met u bespreken. Zo kunnen wij uw feedback verwerken en daarmee de schets verder aanscherpen.
Wanneer er een accoord is op de schets gaan wij aan de slag met de realisatie van de praatplaat.

Praatplaat in eigen huisstijl

Vanzelfsprekend maken wij de praatplaat geheel passend in de huisstijl van uw bedrijf. Wij kijken of er binnen uw huisstijl al richtlijnen zijn voor illustraties en iconen. Wat de huisstijlkleuren zijn en herkenbare huisstijlelementen. Die elementen laten wij terugkomen in de praatplaat.
Zijn er nog geen vaste huisstijlrichtlijnen dan gaan wij hiervoor een huisstijl opzetten passend bij uw bedrijf.


Bekijk meer infographics  Lees meer over infographics

Reclameloods Rotterdam B.V.


Puntegaalstraat 469 • 3024 EB Rotterdam

T: +31(0)10 - 411 40 50
E: studio@reclameloods.nl

K.v.K. Rotterdam nr. 24418912
B.T.W. nr. NL8182.83.142.B.01

verstuur